Jezik

eng

Pratite nas

Razgovor sa ekipom serije Dug moru - Bojana Maljević, Dragan Mićanović, Nada Šargin, Ana Lečić, Bojan Maljević

Razgovor sa ekipom serije Dug moru- Bojana Maljević, producentkinja, Dragan Mićanović, glumac, Nada Šargin, glumica, Ana Lečić, glumica, Bojan Maljević, producent

 

Kako je došlo do ove priče?

Bojana Maljević: Možda je bolje da Bojan o tome priča, pošto sam ja saznala da će se projekat raditi u junu mesecu i nisam verovala da će zaista da se realizuje u oktobru. Bojan je rekao zovem Gorana Gajića i krećemo da snimamo, ja sam bila potpuno zbunjena. Mislim da se taj veliki rizik, u koji smo kao nezavisna produkcija ušli, da snimimo nešto na jesen, što je moglo biti planirano za proleće ili leto, da se taj rizik isplatio jer imamo snimljene tri epizode, izmontirane tri epizode, na osnovu kojih sada gradimo celu priču do kraja.

Ušli smo u priču sa nekoliko narativa, šta je zapravo priča ove serije?

Bojan Maljević: Ono što ovu seriju čini malo drugačijom to je ta misterija malog poluostrva Luštica koja se provlači kroz seriju. Tu su se do dana današnjeg zadržali paganski običaji, paganska verovanja i onda je tako nastala ideja prošlog leta, negde u maju ili junu. Dosada, more, nismo znali šta da radimo i onda smo smislili da priča bukvalno tako krene te jeseni 2018. godine. Angažovani su pisci, jedan od vodećih naših pisaca, Stevan Koprivica I Hajdana Baletić, i onda smo krenuli u tu avanturu. Suluda avantura da krenemo praktično u istom godišnjem dobu da snimamo i uspeli smo da uradimo tri epizode. Ono što seriju čini posebnom je ta drama između oca i ćerke, sa druge strane tu uplivava i misterija, dok sa treće strane tu su naši mladi junaci. Sada se polako to razvija u više linija. Mi ćemo ove godine nastaviti snimanje ove serije. Deo ćemo raditi u Beogradu, ali ćemo se vratiti na primorje da bismo uradili ono što smo planirali za taj period.

Koliko je epizoda planiranano?

Bojan Maljević: Uradićemo dvanaest epizoda koje su u tom satnom vremenu.

Nado, kakav je zapravo Vaš lik?

Nada Šargin: Ne mogu mnogo da vam kažem, jer je to i dalje u procesu stvaranja. S jedne strane je dobro što imamo pauzu i što smo napravili materijal od koga će moći da se sastave tri epizode. Sigurna sam da ćemo morati još neke stvari da dosnimimo za te tri epizode da bi se stvari bolje povezale. Neke stvari su sada imale vremena da odleže i zbog te pauze će se javiti neke nove ideje. To je jedna zanimljiva osoba, požrtvovana svojoj familiji, jer je na neki način svoju izgubila. Meni  je najzanimljiviji taj mistični deo, tako da čekam da vidim gde ćemo da idemo i gde će moj lik da nađe svoje mesto. To mi je najzanimljivije trenutno.

Ana, kako si dobila ulogu?

Ana Lečić: Preko kastinga. Kod Bojane u klasi je jedan od mojih drugara koji me je preporučio. Ja sam izašla na kasting i posle tri kruga, pozvali su me, za ulogu Olge.

I kako je to izgledalo?

Ana Lečić: Ja sam se zaljubila u lik Olgde na prvo čitanje. Ona je buntovna, borac za istinu. To mi je lepo bilo vezano za lik i sviđa mi se što je jedna od tema u seriji odnos između oca i ćerke. Mislim da je jako važno da se o tome priča, koliko neke greške roditenja utiču na odrastanje, odluke koje pravimo dalje i to kako smo ispali. I dalje je ona lik u razvoju, ali definitivno je lik koji je hrabar. Videćemo kako će dalje da se razvija.

Dragan Mićanović je u ulozi strogog oca i tajkuna.

Dragan Mićanović: Pa ne bih rekao da je on baš tajkun, on je vlasnik apartmana na Luštici.

Ali se postavlja pitanje odakle mu ti apartmani.

Dragan Mićanović: Da, to je tačno. On pozajmljuje novac, za sada ne znamo zbog čega, od lokalnog mafijaša, kriminalca, opasnog tipa. Ima problem sa tim, ima problem sa sredinom u kojoj živi, sa ćerkom koja želi da ostane tu, a on bi da je vrati za Beograd, sve su to neke naznake lika koje bi trebalo razviti u narednih devet epizoda. Ja sam imao sreće da pogledam prvu epizodu i isečke iz druge i treće epizode i mislim da smo na putu da napravimo jedan jako lep serijski program. Ekipa  koja se okupila na ovoj seriji je fantastična i bilo je pravo zadovljostvo raditi sa njima. Prvi put sarađujem sa Goranom Gajićem, koji je mali biser sa naših prostora, jedan pravi, istinski autor. Jedva čekam da nastavimo.

 

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert