Jezik

eng

Pratite nas

Mališan, ekipa filma

Reditelj: Danilo Bećković

Glimica: Katarina Žutić

Film je u startu bez dijaloga, što je dobro jer priča tako funkcioniše.

Danilo: Da. Film ima samo dve ili tri replike. To je bio koncept od samog početka. Čak smo mislili da će biti sasvim bez dijaloga, ali to je bila ipak početna ideja.

Koliko je bilo teško realizovati film s obzirom da ste imali samo dva snimajuća dana?

Danilo: Teoretski jako teško, ali zapravo sa ovakvom ekipom jako, jako zabavno.

Katarina, retko imate priliku da igrate lik samo sa fizičkim zahtevima, nemate dijaloge. Kako ste uvežbavali toliko scena borbi?

Katarina: Što se tiče “fizičkih zahteva”, meni to jako prija. Apsolutno nisam imala dilemu, kada me je pozvala ova moja draga ekipa, da li ću raditi sa njima. Što se tiče spremanja tih borbi, to je vrlo ozbiljno rađeno. Kalojan Vodeničarov (Kaloian Vodenicharov) nas je spremao, on inače izgleda kao Mel Gibson. On je veliki majstor, zaista, nikada nisam imala prilike da radim sa takvim kalibrom osobe koja vlada scenskim pokretom . Bilo je izuzetno zabavno, a bilo bi mnogo zabavnije da smo imali tri snimajuća dana, na žalost imali smo samo dva, ali bez obzira zabavljali smo se i maštali smo zajedno. Verujem da je meni malo ipak smešnije jer ja ipak znam sve detalje,

Kada pominjete taj treći snimajući dan, vi ste to priželjkivali zbog dosta promena koje je vaš karakter pretrpeo tokom filma?

Katarina: Moram da priznam da je Lakobrija, sa svojom ekipom, bio ekstremno brz u odnosu na ono što ste vi videli. To je bilo nerealno koliko su brzo ljudi radili i koliko su brzo  pravili tu masku, tako da nije  bila samo stvar u tome, nego je to komplikovano snimiti, celu tu borbu koja je osmišljena  dan ranije. Videli ste i sami  ta maska je neverovatno realistična, a opet ima i taj komični karakter, a opet i strašni, tako da se jedan jako kreativni tim skupio na našem snimanju.

Kako je došlo do saradnje sa finskim glumcem (Oni Tomila) ?

Danilo: On je igrao u glavnim ulogama u filmovima Rare Exports ( Rare Exports: A Christmas Tale, 2010.) i Big Game (2014). To su filmovi koji su inače i kod nas vrlo popularni. Njih vrlo često možemo da vidimo i na Radio- televiziji Srbije, inače filmovi koji predstavljaju žanrovski presedan u evropskoj kinematografiji. Ne nailazimo u evropskoj kinematografiji na tako dobre filmove te vrste jako često. U svakom slučaju, kada smo počeli da pripremamo Mališana, u glavnoj ulozi smo želeli da imamo glumca koji ima dovoljno iskustva da iznese zadatak koji je potreban ali i da za neke stvari  bude zanimljiv publici koja je odgovarajućih godina. To je onda bila logična ideja, a zapravo smo vrlo lako napravili dogovor sa njim. Uspeo sam preko nekog poznanika iz Finske da dođem do njegovog kontakta,  onda  smo se, nakon toga, viđali sa njegovim agentima prošle godine u Kanu i njima se to dopalo. Planiramo da radimo sa njim i celovečernji film.

 

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert