Jezik

eng

Pratite nas

FEST FORWARD nagrade dodeljene

Žiri u sastavu  Laura Briand, Satu Elo  i Alexia Muiños Ruiz odlučio je da se nagrada za najbolji pič u međunarodnoj konkurenciji Žene u filmu dodeli  projektu Aurora’s sunrise, rediteljke Ine Sahakjan i producentske kuce Bars Media Documentary Film Studio. Nagrade je uručila predsednica žirija Alexiia Muinos Ruis sa rečima - " Za način na koji se reditelj bavi najbolnijom od svih tema - genocidom, pronalazeći ipak način da napravi film o preživeloj holivudskoj zvezdi koja je odbila da bude svedena na žrtvu ili predmet, za bavljenje ovako delikatnom temom i njeno pretvaranje u film sa snažnom poetskom vizijom  korišćenjem bogatog i živopisnog filmskog jezika. Efektnom i zanatski kvalitetno urađenom prezentacijom.rediteljka nas je privukla u svoj svet I uvereni smo da ima snage I talenta da napravi jedinstveni film”

 

“Ovo je film o jermenskom genocidu, a nadam se da će doći dan kada će svet postati takvo mesto gde se reditelji više neće baviti ovako bolnim temama,” o bolnoj temi genocida je rekla Ina Sahakjan, rediteljka.
 

Žiri u selekciji domaćih predstavnika FEST FORWARD je radio u sastavu 6 projekata je predstavljeno i u domaćoj selekciji FEST FORWARD  Žiri u sastavu Ahmet Boyacioglu, Roshanak Behesht Nedjad i Dana Budisavljević. Dobitnicima je nagradu uručio predsednik žirija Ahmet Boyacioglu preneo odluku da posebna pohvala pripadne projekatu Kristina, reditelja Nikole Spasića i Rezon produkcije On se zahvalio Festivalu, i poručio da on predstavlja lice zemlje i grada i posavetovao nas da čuvamo naš festival.

Nagrada za najbolji pič u nacionalnoj konkurenciji dodeljuje se projektu Kelti rediteljke Milice Tomović i producentske kuće EED Productions. Žiri je želeo da podrži priču o disfunkcionalnoj porodici ispričanoj iz ženskog ugla. Ovo je ludi projekat ludog producenta i ludog reditelja koji su počeli da snimaju pre nego što su zatvorili finansijsku konstrukciju.

Nakon dodele nagrada usledila je projekcija filma Pod tuđom kožom.

 

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert